Ajutine piirikontroll on aidanud avastada sadakond rikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasavatud piiripunkte maismaapiiril on kokku kümme, neist neli Valga linnas ja teised Iklas, Vana-Iklas, Jäärjas, Mõisakülas, Vastse-Roosas ja Muratis.
Taasavatud piiripunkte maismaapiiril on kokku kümme, neist neli Valga linnas ja teised Iklas, Vana-Iklas, Jäärjas, Mõisakülas, Vastse-Roosas ja Muratis. Foto: Ants Liigus

Piirivalve on NATO välisministrite kohtumise tõttu laupäeva õhtust ajutiselt taaskehtima hakanud piirikontrolli käigus avastanud 98 erinevat rikkumist.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt ütles esmaspäeval ajakirjanikele, et suurem osa ajutise piirikontrolli käigus avastatud rikkumistest on seotud reisidokumendi kaasaskandmise kohustuse rikkumisega ning viisade puudumisega.

«Rikkumised on sarnased, millega piirivalve puutub kokku iga päev Euroopa Liidu välispiiril. Midagi erilist me ajutise piirikontrolli käigus avastanud ei ole,» lausus Hunt.

Ajutine piirikontroll Euroopa Liidu sisepiiridel hakkas kehtima laupäeval kell 21 ning see lõpetatakse reedel kell 21. Sel ajal tohib piiri ületada ainult taasavatud piiripunkti kaudu. Piiri ületamine väljaspool piiripunkte ei ole lubatud.

Ajutine piirikontroll tähendab Eesti riigipiiri ületavate inimeste jaoks dokumendikontrolli riiki sisenemisel. Euroopa Liidu kodanikel piisab Schengeni viisaruumi sisesel piiriületamisel ka isikutunnistuse ettenäitamisest, teistel on kohustuslik reisidokument ehk pass.

Taasavatud piiripunkte maismaapiiril on kokku kümme, neist neli Valga linnas ja teised Iklas, Vana-Iklas, Jäärjas, Mõisakülas, Vastse-Roosas ja Muratis.

Riigipiiri ületavate väikelaevade kontroll toimub nendes 15 sadamas, kus on olemas vastav piiripunkt. Ajutine piirikontroll hõlmab ka Tallinna sadamat ning Tallinna lennujaama.

Laupäeval taastati ajutine piirikontroll Eestis esmakordselt pärast Schengeni viisruumiga liitumist 21. detsembril 2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles