Paet: õhuruumide osaline avanemine aitab NATO kohtumise toimumisele kaasa

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paeti sõnul annab euroliidu transpordiministrite otsus jagada Euroopa õhuruum turvalisuse põhjal tsoonidesse lootust, et Tallinnas toimuv NATO välisministrite toimub planeeritud ajal.

«Viimased viis päeva on olnud ehmatavad väga paljudele, kuidas ühe tuhamäe purskamise tõttu on sisuliselt halvatud kogu Euroopa,» ütles Paet intervjuus «Terevisioonile» ning lisas, et ilmselt selle vastu kunagi ei saa, sest loodus jääb ikka võimsamaks kui NATO, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Loodan väga, et ELi transpordiministrite eilne otsus jagada Euroopa õhk kolme erinevasse tsooni aitab ürituse toimumisele kaasa. Täna õhtul või homme hommikul on tagumine aeg, kui veel teha muudatusi,» ütles Paet.

Viimaseid ettevalmistusi neljapäeval algavaks NATO välisministrite kohtumiseks tegeva välisministri Urmas Paeti sõnul võivad kohtumisel arutusele tulla ka erakorralised loodusnähtused ja nende mõju julgeolekule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles