Välja õppinud koer päästis memme elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Eros
Koer Eros Foto: Erakogu

Järvamaal leidis vabatahtliku kodaniku spetsiaalse väljaõppe saanud koer kiiresti metsa kaduma jäänud vanema naise.

Paide politseijaoskond sai möödunud pühapäeva hommikul kell 8.40 teate, et Järvamaal Koeru vallas Ervita külast lahkus eelmisel õhtul oma elukohast vanem naine.

Kuna naine hommikuks koju ei tulnud ja esialgsed otsingud tulemust ei andnud, siis võttis politsei ühendust Paide elaniku Jüri Hiiemäega, kelle koer on saanud spetsiaalse väljaõppe inimeste otsinguks maastikul.

Koer Eros koos peremehega alustas otsinguid ning leidis kadunud naise metsast umbes veerandtunnise otsimise tulemusel. Naine oli elus ja ta anti üle kiirabile tervisliku seisundi kontrollimiseks.

Paide politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Üllar Küti sõnul on väga tänuväärne, et politseinikke abistavad nende töös vabatahtlikud koos treenitud neljajalgse sõbraga. «Inimese elu päästmisel on igasugune oskuslik abi teretulnud ning rõõm on tõdeda, et meie elanikud soovivad tuge pakkuda ja kaasa aidata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles