Lugeja foto: politseinik õlleostul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik õlut ostmas
Politseinik õlut ostmas Foto: Lugeja foto

Postimees.ee lugeja saatis toimetusele Märjamaal kaupluses tehtud foto politseinikust, kes ostis parajasti õlut. Politsei- ja piirivalveamet sellist käitumist õigeks ei pea.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson ütles, et politseinikul on lubatud vormiga käia ka töövälisel ajal. «Vormikandjale ei kehti alkoholi ostmise või kaupluses käimise kohta kirjutatud keelavat reeglit.»

«Samas on selge, et paljusid käike või tegusid, mis nii-öelda tsiviilriietes on täiesti tavapärased, tajutakse mundrikandjate puhul teisiti. Seetõttu on meie organisatsioonis eetilised tõekspidamised, millega vastuollu minnes rikutakse mundri ja mundrikandja au ning väärikust,» lisas Härson.

«Need on käitumised ja teod, mis ei sobi politseivormiga kokku ja seavad kahtluse alla selle usaldusväärsuse. Selliseks teoks loeme ka politseivormis alkoholi ostmist, mistõttu taunime sellist käitumist täielikult,» ütles pressiesindaja.

Tema kinnitusel paneb amet oma töötajatele alati südamele, et nad on avalikkuse teravdatud tähelepanu all ning peavad olema teistele inimestele eeskujuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles