Valetaja tegi tuntud motosportlasest kriminaalkurjategija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Rohtlaan
Marko Rohtlaan Foto: Postimees

Võõrast identiteeti kasutanud roolijoodik tegi kriminaalkurjategija tuntud motosportlasest Marko Rohtlaanest, kelle nime puhastamiseks esitas Põhja ringkonnaprokuratuur riigikohtule avalduse süüasja uueks läbivaatamiseks.


Harju maakohus arutas purjuspäi autot juhtinud seaduserikkuja süüasja tänavu jaanuari lõpus. Kohus oli veendunud, et süüdistatav on 1984. aastal sündinud Marko Rohtlaan, kuna noormees oli eelnevalt esitanud Rohtlaanele väljastatud isikut tõendava dokumendi.

Kohtus leidis süü tõendamist ning 28. jaanuari otsusega mõistiski kohus Rohtlaane süüdi purjuspäi autojuhtimises ning karistas teda lühimenetluse korras 12 300-kroonise rahalise karistusega.

Hiljem aga selgus, et kohus oli Rohtlaanele liiga teinud, kuna tegelikult polnud tuntud motosportlane seadust rikkunud ning kohtu ees seisnud noormees oli lihtsalt kasutanud ära oma sarnasust Rohtlaanega ja kuritarvitanud tema identiteeti.

Kuna Harju maakohtu otsus oli juba jõustunud, ei jäänud Põhja ringkonnaprokuratuuril muud üle, kui esitada seoses uute asjaolude ilmnemisega riigikohtule teistmisavaldus ehk taotlus süüasja uueks läbivaatamiseks. Riigikohus andiski prokuratuuri avaldusele teisipäeval menetlusloa.

Prokuratuuri kinnitusel on tegelikult purjuspäi autot juhtinud noormehe isik juba teada ning ta on ka kriminaalsüüdistuega kohtu ette saadetud. Rohtlaane maine puhastab aga riigikohus lähiajal.

Tsiklisõitja Rohtlaan on oma veebilehe andmetel 14 korral tulnud Eesti meistriks, samuti oli ta 2002. aastal Põhjamaade meister, samal aastal Scandinavian Open'i sarja võitja ja 2003. aastal sai 9. koha Euroopa meistrivõistlustel.

2004. aastal sai Rohtlaan kestvussõidu MM-il 6. koha, 2005. aastal kordas ta seda tulemust ning järgmisel aastal oli seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles