Poriloopimine sunnib Räpina volikogu juhte tagasi astuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TIIU RITARI

Reformierakondlastest Räpina linnavolikogu esimees Teet Helm ja volikogu esimehe asetäitja Oskar Tuvik on lubanud 27. novembri volikogu istungiks esitada tagasiastumisavalduse. Kui kaua sa ikka lased ennast poriga loopida, parem juba lahkuda, põhjendas Teet Helm «Postimehele».

Nagu «Postimees» on juba kirjutanud, käivad viis Räpina linnavolikogu liiget volikogu esimehega kohut. Räpina linnavolikogu viieliikmeline valimisliit Kodukotus kaebas kohtusse volikogu esimehe Teet Helmi, süüdistades teda selles, et volikogu esimees on takistanud volikogu liikmel Jüri Vaidlal osa võtmast volikogu tööst. Põlva maakohtu halduskohtunik leidis kaebuse põhjendatud olevat ja Kodukotuse liikmed said Põlvas kohtuvõidu.

Kohtuasi ei ole aga lõppenud, sest volikogu esimees Teet Helm kaebas Põlva kohtu otsuse edasi. Teet Helm märkis «Postimehele», et üheks põhjuseks, miks ta kohtuotsuse edasi kaebas, on asjaolu, et volikogus ei võta volikogu esimees ainuisikuliselt otsuseid vastu. Kui Jüri Vaidla arvati Räpina linna hääleõiguslike kodanike registrist välja ja koos sellega loeti tema volitused linnavolikogu saadikuna lõppenuks, siis ei teinud seda otsust ainuisikuliselt mitte volikogu esimees, vaid see oli ikkagi volikogu otsus, selgitas Teet Helm.

29. aprilli Räpina linnavolikogu erakorralisel istungil tehti protokolliline otsus Vaidla volituste lõppemise kohta, Vaidla asemele kutsuti Kodukotuse asendusliige Mati Helgand. Otsus tehti toetudes kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele, mis ütleb, et hääleõiguslike kodanike registrist välja arvatud volikoguliikme volitused lõpevad.

Kõik räpinlased teavad, et Vaidla elab tegelikult oma pere juures Räpina vallas; kui Vaidla tahab volikogu töös edasi osaleda, siis aus inimene peaks protesteerima nõmeda seaduse vastu, mitte aga seaduse täitmise vastu, avaldas arvamust Teet Helm.

Volikogu esimees Teet Helm ja tema asetäitja volikogus Oskar Tuvik on lubanud 27. novembri volikogu koosolekul volikogust lahkuda.

Helmi sõnutsi on Kodukotuse mehed üle piiri läinud, väites Põlva maakonnalehes «Koit», et Räpinas kannatab alatoitluse all ligi 30% lastest. Räpina sotsiaalprobleemid ei ole halvemad kui mujal, pigem vastupidi, sest Räpinas on sotsiaalküsimuste lahendamiseks tõsist tööd tehtud: linnakeses töötab oma hooldekodu, abivajajatele võimaldatakse ka avahooldust, selgitas Teet Helm.

Helmi arvates on sotsiaalprobleemide kasutuselevõtmine poliitilises võitluses lubamatu. Helm märkis sedagi, et Kodukotus on Räpina volikogus tegelenud rohkem inimeste vastu võitlemisega kui linna probleemide lahendamisega. Tulgu Vaidla ja Kodukotus ning tehku võitlemise asemel ka midagi konstruktiivset, kutsus Teet Helm opositsiooni üles tegudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles