Euroopa lennufirmad üritavad mahajäämust likvideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad täna Sydney lennujaamas.
Reisijad täna Sydney lennujaamas. Foto: SCANPIX

Seitsmendat päeva Islandi vulkaanist paiskunud tuhapilve tõttu tõsiselt häiritud Euroopa lennuliiklus peaks täna pea täielikult taastuma, kuid kuna tuhalõksu jäänud reisijaid on niivõrd palju, võtab nende sihtkohta toimetamine päevi, kui mitte nädalaid.


Suurbritannia eemaldas lennukeelu viimaks eile õhtul pärast seda, kui piiranguid otsustasid leevendada ka Belgia, Prantsusmaa, Saksamaa ja paljud teised Euroopa riigid. Kontinendi suurim, Londoni Heathrow' lennujaam avati samuti eile õhtul, vahendas AFP.

Lennufirmadel seisab nüüd aga ees keeruline ülesanne - toimetada lõpuks sihtkohtadesse need sajad tuhanded reisijad, kelle lennud alates 14. aprillist tuhapilve tõttu tühistati.

British Airways hoiatas, et kuna paljud nende lennukid ja meeskonnaliikmed on üle maailma laiali, läheb aega, enne kui taastuvad graafikujärgsed lennud. Mitu päeva kestvate häiretega palus arvestada ka odavlennufirma easyJet.

Islandi võimude sõnul on eelmisel kolmapäeval purskama hakanud Eyjafjölli vulkaan hakanud vaibuma, ent hoiatasid, et tulemägi on endiselt aktiivne.

Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon teatas, et tuhapilv peaks tuulesuuna muutuse tõttu lähipäevadel Arktika suunas liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles