Võivad tulla: NATO riikide välisministreid ootab Tallinnas neile tehtud laud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsiaalselt NATO ministrite kohtumiseks tellitud laud Radisson BLU hotellis.
Spetsiaalselt NATO ministrite kohtumiseks tellitud laud Radisson BLU hotellis. Foto: Peeter Langovits

NATO liikmesriikide välisministrite homme algava mitteametliku kohtumise korraldamine läheb Eestile maksma üle kaheksa miljoni krooni. Ainuüksi tänavate sulgemisele kulub peaaegu 200 000 krooni. Lisaks tuli kohtumise jaoks tellida uhiuus, rangetele reeglitele vastav nõupidamistelaud.


Välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektori Margus Kolga sõnul peab laud, mille taha ministrid kogunevad, olema ümmargune või ovaalne, et kohtumisel osalejad end võrdsetena tunneks. Ka peab laud olema nii suur, et igale selle taga istujale jääks vähemalt 80 sentimeetrit ruumi.



Eestist sellist lauda leida polnud; lähim sobiv olnuks Leedus, kuid see oli juba välja renditud. Seega tuli välisministeeriumil 130 000 krooni eest mööblifirmast Standard uus laud tellida. Tingimuseks seati, et lauda saaks lahti võtta. Tulevikus saab välisministeerium lauda välja rentida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles