EBS: Tartu Ülikooli eristaatus ei kõla demokraatlikult

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBSi kodulehe fragment.
EBSi kodulehe fragment. Foto: www.ebs.ee

Eesti suurima eraülikooli rektori hinnangul ei kõla Tartu Ülikoolile rahvusülikooli eristaatuse andmine demokraatlikult, kuid võib olla vajalik.


Estonian Business Schooli rektori Peeter Krossi sõnul on tähtis eesti keele ja kultuuri säilitamine.

«Kui seda muul viisil ei ole võimalik teha, siis tuleb nõustuda Tartu Ülikooli eristaatusega. Samas ei kõla igasuguste eristaatuste andmine tänapäeval eriti demokraatlikult,» ütles ta Postimees.ee'le.

Eesti peaks tema sõnul panustama eelkõige väga heale ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisele kõrgharidusele. «Kõrvuti Tartu Ülikooliga on teadusülikoolina võimalus läbi lüüa näiteks ka Tallinna Tehnikaülikoolil.»

Muutmisel olevasse Tartu Ülikooli seadusesse tahetakse esmakordselt sisse kirjutada kinnitus, et just Tartu Ülikool on Eesti rahvusülikool. See tähendaks Tartu Ülikoolile nii lisaraha kui lisaõigusi.

Samuti tahetakse eelnõuga anda ülikooli juhtimine ja rektori valimine riigikogu kinnitatud asutusevälistest inimestest koosneva nõukogu kätte.

Postimees.ee küsib täna haridusekspertidelt, mida nad arvavad Tartu Ülikoolile rahvusülikooli eristaatuse andmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles