Allilmasõda kogub hoogu, Armeenlaste autoriteedid klaarivad arveid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RASMUS KAGGE

Pühapäevane atentaat Armeenia ärimehele Razmik Sarkisjanile võib olla osa hiljuti puhkenud allilmasõjast, milles ühe versiooni kohaselt klaarivad omavahel arveid armeenlastest allilmategelased.

Razmik Sarkisjani (49) ja tema kaaslase Kareni (41) laip leiti eile öösel kell 0.13 sõiduautost Mercedes Benz 230, mis oli sõitnud vastu Tallinnas Koplis Vihuri 8 asuva maja seina.

«Pilt oli autos suhteliselt jõhker. Auto esiistmetel vedelenud meeste pead olid puruks tulistatud ja kõik kohad olid verepritsmeid täis,» lausus sündmuskohal käinud Tallinna politsei pressiesindaja Küllike Rooväli eile «Postimehele».

Tallinna kriminaalpolitsei juhtivinspektori Aare Tederi sõnul istus tapja oma ohvritega ühes autos ning tulistas tagaistmelt autot juhtinud Karenile ja tema kõrval istunud Razmikile kuuli kuklasse. Ilmselt tegi kurjategija lasud sõidu ajal, mistõttu auto kaotas majade vahel veidi enne sõiduteele pööramist juhitavuse ning paiskus üle haljastusriba vastu maja seina.

«Mis tulirelva kurjategija kasutas, ei ole veel teada. Igatahes vastutuld keegi ei avanud ning tapja põgenes pärast kolme lasku sündmuskohalt,» selgitas Aare Teder. Ühe tapetud armeenlase nimele oli küll registreeritud tulirelv, kuid seda politseinikud autost ei leidnud.

Tederi hinnangul pidi tapja olema kindlasti armeenlaste hea tuttav või usaldusisik, kellel lubati istuda autosse oma selja taga, kartmata võimalikku äkkrünnakut.

Ühe asjaga kursis oleva kriminaalpolitseiniku hinnangul võib pühapäevane atentaat olla seotud hiljuti armeenlaste vahel allilmas puhkenud tüliga.

«Politseile teadaolevalt on vaenujalal armeenlased, kes on Eestis juba mitu aastat tegutsenud, ning need, kes siia alles hiljuti saabusid,» lausus kriminaalpolitseinik. «Miks ei suuda ühest rahvusest inimesed sõbralikult koos elada, on arusaamatu.»

Kriminaalpolitseiniku sõnul sai arveteklaarimine alguse sellest, et detsembri alguses peksid sissesõitnud rahvuskaaslased Tallinna kesklinnas läbi ühe kohaliku armeenlasest autoriteedi venna. Paar päeva enne jõulupühi viidi Harjumaal haiglasse armeenlane, kellel oli põses kuulihaav.

«Kahtlustan, et pühapäevane atentaat ei jää viimaseks ning varsti võib jälle armeenlaste omavahelistest kiskumistest kuulda,» lausus kriminaalpolitseinik.

Üks atentaadi ohvritest - Razmik Sarkisjan - on avalikkusele rohkem tuntud kui mees, kelle kaitsepolitsei tituleeris 1995. aastal armeenlaste grupeeringu liidriks. Vahepeal oli Razmiki perekonnanimi Särg, mille ta sai pärast abiellumist vanema eestlannaga, selle aasta alguses vahetas ta aga nime uuesti ümber.

Tänavu kevadel mõistis Tallinna linnakohus Jerevanist pärit Sarkisjani süüdi oma firma raamatupidamise ebarahuldavas korraldamises ning sama firma 48 174 krooni suuruse käibemaksu maksmata jätmises. Teda karistati kaheaastase tingimisi vanglakaristusega ja rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles