Professor: vaesust vähendavad otsetoetused lastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli emeriitprofessor Ene-Margit Tiit
Tartu Ülikooli emeriitprofessor Ene-Margit Tiit Foto: Liis Treimann

Tartu Ülikooli emeriitprofessor Ene-Margit Tiit rõhutas riigikogu sotsiaalkomisjoni tänasel vaesusteemalisel avalikul istungil, et kõige olulisem on vaesuse vähendamiseks suunata toetusi otse lastele.

«Rohkem tuleb väikestes kohtades lahendada probleeme üksikjuhu põhiselt,» pakkus ta lahendusena vaesusprobleemidega võitlemisel.

«Samuti on oluline suunata enam toetusi otse lastele - näiteks koolitoit, aga ka teised toetused, et need jõuaks ilma mingite kadudeta otse lapseni,» märkis professor.

«Soojal koolitoidul on eriti mitmetahuline kasu - peale selle, et see on paljude jaoks ainus täisväärtuslik söök, on sel ka sotsiaalne väärtus, sest see ühendab ühes laua söövate laste peret ja peaks nii töötama ka vaimse kihistumise vastu.»

Oma ettekandes märkis Tiit, et Eesti perede keskmime elujärg on majanduskriisi tõttu langenud 2005.-2006. aastate tasemele. «Iseenesest pole see katastroofiline, kuid suurenenud on erisused. Meil on tekkinud riskirühmad - üksi elavad pensionärid ja töötud pered, eriti töötud üksikvanemad.»

Tema sõnul oli veel 2007. aastal töötute perede hulk suhteliselt väike, kuid nüüd on oht, et arvestatav hulk täna vaeseid peresid jäävad vaeseks pikaajaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles