Malaisia opositsiooniliidrile esitati süüdistus homoseksuaalsuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuala Lumpuri kohus esitas kunagisele Malaisia asepeaministrile Anwar Ibrahimile süüdistuse endise meeskaastöötaja seksuaalses ärakasutamises.


Kohus süüdistas Anwari selle eest, et ta oli seksuaalses vahekorras 23-aastase isikuga, mis on islamistlikus Malaisias seadusega karistatav. Reutersi teatel võib Anwari süüdimõistmise korral oodata kuni 20 aasta pikkune vanglakaristus.

Kohtus tunnistas 60-aastane Anwar ennast süütuks ja tema kinnitusel on kohtuprotsessi eesmärk teda «mustata». Anwari pooldajate arvates on tegemist poliitilise provokatsiooniga tema edasise poliitilise karjääri nurjamiseks, vahendas BBC News.

Anwar on vihjanud, et aktsiooni taga võib olla praegune Malaisia peaminister Abdullah Ahmad Badawi, sest tema partei toetus on vahetult enne parlamendivalimisi märgatavalt langenud. Badawi on kõik süüdistused tagasi lükanud.

Pärast süüdistuse esitamist vabastati Anwar kautsjoni vastu vanglast ja kohtuprotsess tema üle jätkub septembris, mis võimaldab rahva hulgas populaarsel Anwaril võtta osa riigis toimuvatest valimistest.

Suurim opositsioonipartei Rahvaliit ütles täna, et kui Anwar võidab augustis toimuvad valimised, siis nimetatakse ta erakonna peaministrikandidaadiks.

Inimõiguste kaitsega tegelev organisatsioon Human Rights Watch kutsus Malaisia valitsust üles süüdistustest loobuma.

Anwar vangistati sama süüdistuse alusel ka kümme aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles