Valitsus vähendaks sotsiaaltoetusi poole miljardi võrra

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Valitsus toetas erakondade esindajatest koosneva eelarvestrateegia töörühma ettepanekuid kulude kärpimise osas, mis tähendab muuhulgas sotsiaaltoetuste real üle poole miljardi krooni suurust kärbet, võrreldes planeerituga.

Peretoetuste määrade mittetõstmine säästaks riigile 412 miljonit, töötutoetuse määra tänase taseme sälitamine annaks 26 miljonit ning senise 450-kroonise ühekordse koolitoetuse mittemaksmine säästaks 78 miljonit, selgub rahandusministeeriumi saadetud andmetest.

Suuremad kärped toimuksid veel haiglate kapitalikulude arvelt - üle 200 miljoni ning valitsuse reservi 200 miljoni võrra vähendamise arvelt.

Kõige suuremad kulude kärped oleksid aga 752 miljoni võrra riigiasutuste tegevuskulude 8 protsendilise vähendamise osas ning 1,238 miljardi krooni ulatuses investeeringutest loobumises.

Kulude vähendamisega säästetaks arvestuslikult kokku 3,011 miljardit krooni. 

Lisaks nõustus valitsuskabinet töörühma ettepanekutega lisatulude osas sõiduauto erisoodustuse arvestusliku hinna ja isikliku auto ametiülesanneteks kasutamise hüvitise määra tõstmisega 4000 kroonini ning riigilõivude tõstmisega 216 miljoni võrra, mis annaks kokku lisatulu 606 miljonit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles