Repliik: postitants

Vootele Päi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Päi.
Vootele Päi. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

SMS- ja muud kiirlaenud on saanud avalikkuse poolt kivirahe osaliseks terve möödunud aasta vältel ning seda põhjendatult. Kiirlaenude andmist ära keelata oleks küll ehk veidi äärmuslik, kui kuidagi peaks riik seda lihtinimese-vaenulikku äri kontrollima.

Riigi üks funktsioone ongi vaimselt ja/või füüsiliselt pärsitumate kodanike kaitsmine. Eesti Posti ja kiirlaenupakkujate koostööd saaks riik hoopis oma huvides ära kasutada, kuna kiirlaenu viimase, siduva lepingu ulatab potentsiaalsele ohvrile riigifirma töötaja. Postkontori seinad või töötajad võiksid edastada informatsiooni, mis puudutab kiirlaene, ning hoiatada nendega seonduvate ohtude eest.

Et kiirlaenuäri on üles ehitatud inimeste emotsionaalsele küljele, siis riigiettevõtte esindusest võiks saada koht, kus kiirlaenuraha eest saadavale taevamannale mõtlev inimene taas maapinna/reaalsusega kohtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles