Kõik katastroofi ohvrid jõudsid Poola pinnale

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõjaväe auvahtkond seismas valvel Okęcie lennuväljal, kuhu toodi kirstudes viimased Smolenski katastroofi ohvrid.
Poola sõjaväe auvahtkond seismas valvel Okęcie lennuväljal, kuhu toodi kirstudes viimased Smolenski katastroofi ohvrid. Foto: AP / Scanpix

Poola võttis reedel riiklike austusavalduste saatel vastu viimased kahe nädala eest Smolenski lennukatastroofis hukkunute säilmed pärast seda, kui kõik ohvrid said sel nädalal lõpuks tuvastatud.


21 sarka toodi kodumaa pinnale sõjaväelennukiga ning nende saabumist Varssavi lennuväljale kanti otse üle televisioonis, vahendas AFP uudisteagentuur.

Venemaa lääneosas alla kukkunud lennukis hukkusid kõik Poola presidendi delegatsiooni liikmed ja meeskond - kokku 96 inimest, kes olid teel Katõni massimõrva mälestusüritusele Smolenski lähedal.

Poola presidendi Lech Kaczyński ja tema abikaasa Maria kõrval said surma veel kümned kõrged ametnikud, sõjaväelased, vaimulikud ja kunagised dissidendid ning juhtivad ajaloolased.

Smolenski lähedal hukkunute matuseid on riigi erinevates osades peetud juba kauem kui nädal. Presidendipaar maeti eelmisel pühapäeval Krakówi vana kuningalossi katedraali krüpti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles