Merca: kui mõtteid on, polegi teema sõnastus nii tähtis

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste eesti keele oskuse tase selgub ka lõpukirjandi kirjutamisel.
Õpilaste eesti keele oskuse tase selgub ka lõpukirjandi kirjutamisel. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Näitleja ja luuletaja Merle Jäägeri ehk Merca hinnangul on kõik tänavused kirjanditeemad igati kirjutatavad ning kui noorel inimesel on mõtteid, teemade sõnastus teda ei pärsi.

«Võrreldes selle ajaga, kui mina keskkooli lõpetasin, on teemasid muidugi meeldivalt rohkem,» ütles Merca, meenutades, et temal oli neid valida ainult neli. «Mina oleksin laias laastus võimeline kõigest kirjutama, võib-olla ainult spordist mitte,» ütles ta pärast tänavuste kirjanditeemade ärakuulamist. «Kirjutaks suure rõõmuga.»

Merca arvates ei tohiks iga teema juures olev selgitav tekst kirjutajat segada, sest kindlasti pole midagi hullu, kui noor inimene arendab oma mõttekäiku teises suunas. Ta ütles, et kui inimesel on mõtteid, polegi nii tähtis, mismoodi teema parajasti sõnastatud on.

«Mina kirjutasin omal ajal keskkooli lõpukirjandit 11 ja pool lehekülge vabavärsis teemal «Inimene ilma kodumaata on nagu taim ilma juurteta,» meenutas ta, lisades, et seepeale tahtis kõrge hindamiskomisjon teda otse Tartu Riiklikku Ülikooli saata.

Täna kirjutavad küpsuskirjandit rohkem kui 10 000 abiturienti üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles