Võru elanikud on Tamula puhkeala arendusplaani vastu

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamula järv.
Tamula järv. Foto: PEETER SIRGE/PM/EMF

Võru linnavalitsuses sündinud Roosisaare silla ümbruse arendamise plaan põrkab kohalike elanike vastuseisule: inimesi häirivad suurenev autoliiklus nende vaikses elurajoonis ja mürisevate veesõidukite üha tihedam kasutus järvel.


Linnavalitsusel on kavas võrulaste seas populaarseks jalutuskohaks saanud Roosisaare silla ümbrust tundmatuseni muuta, kirjutas Võrumaa Teataja. Plaanis on rajada tiikide süsteem ja pakkuda sadamakohti väikepaatidele.

Rajatakse autoparkla ning selle kõrvale rulapark, et järve äärde rohkem noori tuua. Plaanitavate tööde hulka kuuluvad ka ranna puhastamine pilliroost, promenaadi ehitus, järve põhja süvendamine, kalda kindlustamine ja maa-ala üldine heakorrastus.

Elanike kartused on leidnud kinnitust juulis avalikustatud keskkonnamõjude hinnangus, mille linnavalitsus mullu tööde ettevalmistuseks tellis. Arendustöö keskkonnamõjusid hinnanud OÜ Viridis asjatundjad eesotsas Olavi Hiiemäega leiavad, et mustkattega parkla võib kohale meelitada noored uljaspead, kes hakkavad auto võimeid katsetades elanikke häirima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles