Rahvaliidu juhatus andis ühinemisleppele sotsidega rohelise tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid ja Rahvaliit ühisosa otsimas.
Sotsid ja Rahvaliit ühisosa otsimas. Foto: Priit Simson

Rahvaliidu juhatus kiitis täna heaks ühinemisleppe Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE).

Ühinemisleppe poolt oli kümme ja vastu viis juhatuse liiget, rääkis erakonna esimees Karel Rüütli Postimees.ee´le. Kaks liiget ei olnud koosolekul kohal, kuid Rüütli kinnitusel olid nad juba varem erakonna listi kaudu ühinemisleppele toetust avaldanud.

Järgmisena läheb ühinemislepe arutamisele erakonna liikmetele teistes piirkondades ning seejärel teeb oma otsuse volikogu. Lõpliku kinnituse leppele peab andma Rahvaliidu kongress, mis koguneb 23. mail Jõhvi kontserdimajas.

Kui liitumine õnnestub, saab ühendpartei nimeks Eestimaa Sotsiaaldemokraatlik Erakond, ütles Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Rüütli usub, et jätkuva arutelu ja selgitamise tulemusena saadakse ühinemisleppele lõpuks ka nende liikmete toetus, kes praegu on ühinemise vastu.

Rahvaliidu Jõgeva maakonnaühenduse esimees Riina Kull aga leiab, et Rüütli selgitused erakonna võimalikuks ühinemiseks sotsiaaldemokraatidega on erakonna laiema aktiivi poolt põhjalikult läbi analüüsimata ning ühinemissoov kantud juhtkonna üksikute liikmete erahuvist.

Et rahvaliitlaste valdav enamus on sotsidega ühinemise vastu, kinnitas ka möödunud nädalal Postimehega kõnelenud Rahvaliidu kauaaegne juhtfiguur president Arnold Rüütel. 

Mis puutub aga ühinemisleppesse, siis selle koha pealt on töö Rüütli kinnitusel olnud väga põhjalik ning praeguseks on see detailideni paika pandud.

Leppe kiitis täna ülekaalukalt heaks ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus. Elektroonilisel hääletusel andsid 17 liiget poolt- ja üks liige vastuhääle.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles