Liivat: õpime IRLi vigadest

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat
Anto Liivat Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvaliidu aseesimehe Anto Liivati sõnul lähtutakse Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühenderakonna loomisel põhimõttest õppida Isamaa ja Res Publica Liidu ühinemisel tehtud vigadest.


Kuni ühenderakonna Eestimaa Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu toimumiseni on erakonnal kaks juhti, kaasesimehed Karel Rüütli ja Jüri Pihl, vahendas ERR uudised. Anto Liivat põhjendas seda Vikerraadiole antud hommikuintervjuus, et ühenderakonna juhtimisstruktuuri kujundamisel lähtuti eelkõige sellest, et õppida vigadest, mida tehti Isamaaliidu ja Res Publica ühinemisel.

«Programmeerisime kõigisse juhtorganitesse sisse konsensuspõhimõttel otsustamise, ehk mõlema erakonna juhtorganid on ühenderakonna juhtorganites võrdses osakaalus esindatud,» selgitas Liivat.

«Me pigem niivõrd ei pinguta, et kedagi kinni hoida, oleme lähtunud ühinemisläbirääkimistel heast usust, et mõlema ühineva erakonna põhimõtteid arvestades on võimalik luua uus tugev poliitiline jõud, mis suudab nende põhimõtete eest Eesti poliitikas mõjukalt seista,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles