Saakašvili kuulutas välja üldmobilisatsiooni

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia konfliktitsoonid
Gruusia konfliktitsoonid Foto: Lennart Rikk

Gruusia president Mikheil Saakašvili kuulutas riigis kujunenud pingelise olukorra pärast välja üldmobilisatsiooni ning andis televisioonis kõigile käsu saabuda kogunemispunktidesse.

 

 

Saakašvili sõnul ähvardab Gruusiat mastaapne sõjaline interventsioon Lõuna-Osseetias puhkenud lahingute tõttu, vahendas AFP. Seejuures nõudis ta, et Venemaa lõpetaks õhurünnakud Gruusia linnadele.

«Ma kuulutan välja üldmobilisatsiooni. Kõik peavad ilmuma kogunemispunkti,» teatas president. Eelnevalt kinnitas ta, et riigi sõjalised jõud on saanud oma kontrolli alla suurema osa Lõuna-Osseetiast.

Gruusia siseministeerium teatas varem oma kodulehel, et hommikul tungisid riigi territooriumile kolm Vene ründelennukit Su-24 ning neist üks langetas kaks pommi politseijaoskonnale Kareli linnas, mis asub Lõuna-Osseetiaga piirnevas rajoonis, vahendas Civil.ge. Hiljem teatati õhurünnakust ka Gori linnas.

Lõuna-Osseetia separatistlikud võimud saatsid samal ajal abipalve Venemaale, märkides teates, et kui abi ei saabu tunni aja jooksul, siis võib vallanduda ohvriterohke verevalamine.

Vene uudisteagentuuri Interfaxi teatel tungisid Gruusia väed juba ka Tshinvalisse, kuid Thbilisis lükati see teade ümber ning kinnitati, et esmalt antakse tsiviilelanikele aega lahkumiseks, vahendas Reuters.

Gruusia siseminister Šota Utiašvili ütles, et lahingud käivad kahe «palgasõdurite» konvoiga, mis saabusid piirkonda Venemaalt ning üritasid piirkonna keskusese jõuda. Ta tunnistas siiski, et kui vajadus tekib tungitakse ka Tshinvalisse.

Vene rahuvalvevägede peakorterist teatati, et suurtükitules, mis linna pihta on suunatud hukkus ka kolm rahuvalvajat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles