Kõrgõzstani vahevalitsus süüdistab kukutatud Bakijevit mõrvas

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurmanbek Bakijev.
Kurmanbek Bakijev. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstanis riigipöördega võimule tulnud vahevalitsus süüdistab kukutatud presidenti Kurmanbek Bakijevit mitmes mõrvas ja nõuab Valgevenelt tema väljaandmist.


«Talle on esitatud süüdistus kahes punktis - enam kui kahe inimese mõrvas ja võimu kuritarvitamises,» kommenteeris ajutise valitsuse asejuht Azimbek Beknazarov AFP-le. «Meil on alus, et ta välja saadetaks.»

Valgevenesse põgenenud Bakijev, kes varem esitas küll tagasiastumisavalduse, on kinnitanud, et ta on jätkuvalt Kõrgõzstani rahva poolt valitud riigipea ega kavatse ametist tagasi astuda. Kõrgõzstani vahevalitsus on lubanud Bakijevi aga kohtu ette tuua.

«Me saadame Minskile peagi avalduse tema väljaandmiseks,» lisas Beknazarov, kelle sõnul on Valgevene vastavalt seadustele kohustatud Bakijevi välja andma.

Presidendivalimised toimuvad riigis 10. oktoobril, 27. juunil viiakse aga selles vaeses Kesk-Aasia riigis läbi referendum, kus pannakse hääletusele uus põhiseadus, mis muudab riigi parlamentaarseks vabariigiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles