Kahe aastaga 14 kasiinot röövinud Arusoo mõisteti kuueks aastaks vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Arusoo kohtupingis.
Priit Arusoo kohtupingis. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis 41-aastase Priit Arusoo mitmete panga- ja kasiinoröövide eest kuueks aastaks vangi.

Harju Maakohus tunnistas täna Arusoo süüdi röövimises, mis on toime pandud vägivallaga, relvaga ähvardades ja maskiga nägu varjates ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ning talle mõisteti lõplikuks karistuseks 6-aastane vangistus.

Arusoo tegutses 2007. aasta novembrist kuni eelmise aasta augustini Tallinnas, kus tema ohvriks langes mitmeid kasiinosid ning ka Sampo pangakontor. Kokku 16 röövi toime pannud mees tabati alles eelmise aasta septembris.

Süüdistuse kohaselt kasutas Arusoo esimeste röövide käigus töötajate ähvardamiseks süstalt, milles väitis olevat HI-viirusega nakatunud veri. Hiljem võttis mees kasutusele püstoli.

Arusoo röövis ligi kahe aasta jooksul korduvalt Grand Prix ja Olympic kasiinosid. Samuti oli mehe ohvrite seas Sfinks, Cleopatra, Play-In, City ja IMG kasiinod. Arusoo jultumist näitas ka see, et ta röövis mitut kasiinot korduvalt, sealhulgas Mustamäe teel asuvat Cleopatra kasiinot vaid päevase vahega.

Kahel korral ründas Arusoo ka Tallinnas Kari tänaval asuvat Sampo pangakontorit, millest sai saagiks kokku 110 000 krooni. Kokku sai mees 16 röövi käigus saagiks ligi pool miljonit krooni.

Arusoo töötas kunagi kodakondsus- ja migratsiooniametis, oli kaitseliitlane, õppis sisekaitseakadeemias ja käis kaitseväelasena välismissioonidel Kosovos. Tema viimane töökoht oli Sampo pangas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles