Gruusia kehtestas kolmetunnise vaherahu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjalennuk.
Sõjalennuk. Foto: AFP / Scanpix

Thbilisi linnapea kinnitusel kuulutab Gruusia täna kolmeks tunniks välja relvarahu Lõuna-Osseetias, et võimaldada tsiviilisikutel lahkuda lahingutsoonist.

«Me katkestame tulevahetuse kella kolmest kuni kella kuueni pärastlõunal (Eesti aja järgi 14.00 kuni 17.00),» ütles pealinna meer AFP andmetel telekanalile Rustavi-2. Tema sõnul pakutakse ka separatistide võitlejatele amnestiat.

Rahvusvaheline Punane Rist kutsus juba varem vaenupooli üles looma konfliktitsoonis humanitaarkoridori, et kiirabi saaks haavatud lahingutsoonist ära toimetada.

Vene meedia teatel kandusid lahingud ka tunnustamata vabariigi pealinna Tshinvalisse, kus väidetavalt on pidevalt suurtükitule all ka Vene rahuvalvajate peakorter. Moskva kinnitusel on seal hukkunuid ja vigastatuid.

Thbilisi eitas aga rahuvalvajate ründamist, nimetades selliseid teateid provokatsiooniks, ning ka tungimist linna ei kinnitatud veel, ehkki viimast ei välistatud. Tshinvali ümbruskond olevat aga juba Gruusia vägede kontrolli all, nagu ka suurem osa ülejäänud Lõuna-Osseetiast.

Vene rahuvalvajate juhi kindralmajor Marat Kulahmetovi sõnul käivad juba praegu ägedad lahingud kesklinnas. Interfaxi andmetel põlevad seal muude hoonete kõrval ka ülikoolihoone ja haigla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles