Peruus kinni võetud eestlannad: kinnipidamise tingimused on head

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada. Foto: Peruu politsei

Välisministeerium sai ööl vastu tänast ühendust Peruus kinni võetud eestlannadega, kes kinnitasid, et kinnipidamise tingimused on head.

Välisministeeriumi konsulaarküsimuste asekantsler Lauri Bambus oli teisipäeva ööl vastu kolmapäeva telefoni teel ühenduses kahe Cuscos kinni peetud eestlannaga, teatas välisministeerium.

Kuu algul Peruus kinni peetud eestlannad, 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross kinnitasid, et eeluurimise ajal on kinnipidamise tingimused olnud head, sealhulgas ka toitlustamine ja pesemisvõimalused. Lisaks on tüdrukud saanud kasutada tõlki.

Küll aga ei olnud nad rahul sellega, et meedia on juba enne süüdimõistvat otsust nende kohta halvustavaid lugusid kirjutanud.

Välisministeeriumi teatel käib praegu eeluurimine ning tüdrukutele on määratud riiklik advokaat. Lisaks saadab ministeerium lähipäevil Peruusse ajutiselt oma konsuli, kes tegeleks nii nimetatud juhtumi kui ka mitmete teiste samalaadsete juhtumitega seal piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles