Venemaa verised migrandiprobleemid panid Ilvese säutsuma

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti president Toomas Hendrik Ilves avaldas täna mikroblogikeskkonnas Twitter Moskva hiljutisi sisserännanutega seotud veriseid sündmusi kommenteeriva säutsu.

«Ehk võiks OSCE vähemusrahvuste ülemkomissar Birjuljovo sündmuste suhtes mingit huvi üles näidata,» kirjutas Ilves.

Vabariigi Presidendi Kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert sõnas avaldust Postimehele kommenteerides, et presidendi lausega on ju kõik öeldud.

Ööl vastu 10. oktoobrit tapeti Moskva lõunapoolses magalarajoonis Birjuljovos 25-aastane moskvalane Jegor Štšerbakov. Sündmus tõi kaasa sisserännanutevastase meeleavalduse, mis möödunud pühapäeval muutus veriseks. Märatsejad ründasid nii kohalikku politseijaoskonda, ostukeskust kui ka juurviljabaasi, kuhu nad arvasid mõrvari olevat põgenenud. Nimelt mainiti tapmisjuhtumit puudutavates uudistes, et arvatav kurjategija on mitte-slaavi päritolu mees.

Üleeile vahistas politsei mõrvas kahtlustatavana Moskva lähedal Kolomnas 30-aastase Aserbaidžaanist pärit Orhan Zeinalovi, kes tunnistas end mitteametlikult süüdi, kuid lisas, et tegi seda enesekaitseks.

Võimalikus kättemaksupuhangus Štšerbakovi surma eest tapeti eile Ida-Birjuljovo rajoonis usbekk, mehe surnukeha leiti raudtee lähedalt. Täna leiti Moskvast aga ilmsete pussitamismärkidega aseri surnukeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles