Postimehe väitlusteseeria võitis IRL

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoko Alender
Yoko Alender Foto: Toomas Tatar

Eesti Väitlusseltsi kohtunikud andsid Postimehe väitlusteseerias koondvõidu Tallinna linnavalitsuse oponentidele, kes võitsid kolm väitlust neljast. Parima väitluslahingu andis IRLi esindanud Yoko Alender.

«Opositsioon võitis, kuigi mitte püüdmatu edumaaga. Opositsiooni keskmiseks kujunes 24,25 punkti, linnavalitsuse keskmiseks 22,75 punkti,» võttis kohtunike otsused kokku väitlusseltsi tegevjuht Margo Loor. «Kõrgeimad kõnelejapunktid sai Yoko Alender, aga ta ei ole linnapeakandidaat.»

Alender esindas Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu vastu seisukohta, et linnavalitsus ei arvesta linnaplaneerimisel piisavalt avalikku huvi. Kohtunik Karl Lällil jätkus Alender argumentidele vaid kiidusõnu.

«Yokolt suurepärane töö, üks parimaid argumentatsioone, mida ma online-väitlustes olen näinud. Väga selgelt struktureeritud mõtted ja palju häid näiteid (linkidega!).»

Postimehe ja Eesti Väitlusseltsi väitlusteseeria ülesehituse kohaselt peaks järgmisena teledebatis omavahel kohtuma väitlused võitnud IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross ning Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Savisaar pole kinnitust oma osalemise kohta veel andnud.

Teledebatt toimub sel reedel ja seda saab jälgida Postimehe kodulehel. 

Kohtunike hinded väitlejatele:
Helme21 
Aas 24
Martinson 24
Rõivas25 
Anvelt24 
Vitsut 22
Alender27 
Sarapuu 21
KESKMINE24,2522,75
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles