Gruusia lükkas ümber teated Vene vägede sisenemisest Lõuna-Osseetiasse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lükkas ümber Vene meedia väited, nagu oleks Vene tankid sisenenud Lõuna-Ossseetia territooriumile.
Gruusia lükkas ümber Vene meedia väited, nagu oleks Vene tankid sisenenud Lõuna-Ossseetia territooriumile. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia lükkas ümber Vene uudisteagentuuride teated, nagu oleks Vene tankid ja veokid sisenenud Lõuna-Osseetia territorriumile.


RIA Novosti ja Interfaxi teatel sisenes Vene sõjaväekonvoi Tshinvalisse, kuid Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili teatel on linn täielikult Gruusia kontrolli all. Samuti lükkas Jakaobašvili ümber kõik kuuldused, nagu oleks Vene väed sisenenud Lõuna-Osseetia territooriumile.

Gruusia on Venemaad korduvalt hoiatanud vägede toomisest konfliktipiirkonda, sest see tähendaks kahe riigi vahel sõjaseisukorda.

Venemaa kaitseministeeriumi esindaja sõnul saadeti lisaväed appi Lõuna-Osseetias viibivatele rahuvalvejõududele.

«Rahujõududele on appi saadetud täiendav üksus, kes aitab verevalamist lõpetada,» seisis ministeeriumi pressiteates.

Gruusia president Mihhail Saakašvili ütles täna CNNile, et konflikt Lõuna-Osseetias sarnaneb Vene vägede invasiooniga Afganistani 1979. aastal ja Tšehhoslovakkiasse 1968. aastal.

Saakašvili kinnitusel on USA huvides Gruusiat aidata, sest rünnaku alla on sattunud demokraatlike riikide põhiväärtused.

Gruusia välisminister Ekaterine Tkeshelashvili palus maailma riikidel pöörduda Moskva poole palvega lõpetada «otsene sõjaline sissetung» Gruusia territooriumile, vahendas Reuters.

Gruusia parlamendi esimees David Bakradze süüdistas Venemaad agressioonis ja viitas Vene lennuväe rünnakutele tsiviilobjektide pihta.

Gruusia on teatanud juba nelja Vene sõjalennuki allatulistamisest Lõuna-Osseetia lähistel asuva Gruusia linna lähedal.

Venemaa uudisteagentuurid vahendasid Venemaa kaitseministeeriumi esindaja teate, mille kohaselt on konfliktipiirkonnas hukkunud kümme ja haavata saanud 30 Venemaa rahuvalvajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles