Ivanišvili: loodetavasti soovib Moskva ka ise ühel päeval ELi liikmeks saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidžina Ivanišvili.
Gruusia peaminister Bidžina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili sõnas täna, et Venemaa ei peaks tema arvates kartma endiste Nõukogude Liidu vabariikide lähenemist Euroopa Liidule (EL) ega püüdma seda takistada.

«Vahest võib veel mõista, miks Venemaale ei meeldi NATO, mis on sõjaline struktuur, aga mis on Venemaal Euroopa Liidu vastu? Ma ei oodanud seesugust reaktsiooni,» lausus Ivanišvili neljapäeval Gruusia ajakirjanikele.

«Venemaa, mille suurim kaubandusbilanss on ELiga, ei tohiks ühenduse riikidele vastu astuda. Sellest hoolimata astub Venemaa mõtlematuid samme. Ma loodan, et ühel päeval soovib Moskva ka ise ELi liikmeks saada,» sõnas peaminister.

Ivanišvili lisas, et Gruusia on Venemaa survest hoolimata vankumatult kindel oma otsuses ELiga lõimuda.

«Meie strateegiaks on lähenemine ELile ja NATOle, kui aga mõni teine liit tooks riigile täiendavat tulu ega oleks meie strateegiaga vastuolus, siis peaksime seda alati kaaluma, teiste hulgas ka [ELile lähenemist],» ütles valitsusjuht. «Meil tuleks taastada Venemaaga normaalsed suhted, kuid mitte Euroopa-pürgimuse hinnaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles