Aastaid kanepit kasvatanud kurjategijate grupp sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed
Kanepitaimed Foto: SCANPIX

Harju maakohus saatis neljapäeval pikaks ajaks vangi neli meest, kes olid seotud Keilas aastaid tegutsenud kanepikasvatusega.

1985. aastal sündinud Roman Modjagin sai kanepi kasvatamise, kuritegelikku ühendusse kuulumise ja suures koguses narkootikumide käitlemise eest viieaastase vangistuse. Samasuguse karistuse sai ka temast aasta noorem Dmitri Jermolajev, kuid kuna tal oli eelneva süüteo eest osa karistusest kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta viis aastat ja kaks kuud.

1983. aastal sündinud Artjom Kornilov sai samade süütegude eest kuueaastase vangistuse, neljandana kohtu all olnud 1986. aastal sündinud Konstantin Sõtko sai aga suures koguses uimastite käitlemise eest nelja aasta ja 11 kuu pikkuse vangistuse. Lisaks konfiskeeris kohus süüalustelt ka vara.

Süüdistuse järgi rentisid Modjagin, Jermolajev ning Kornilov 2009. aasta märtsis Keilas Tööstuse tänaval ruumid, et seal kanepit kasvatama hakata. Mehed muretsesid kõik kanepi kasvatamiseks vajaliku ning kasvatasid kanepitaimi kuni tänavu jaanuarini, kui politsei nende ebaseaduslikule tegevusele lõpu tegi. Meestega oli süüdistuse järgi mestis ka Sõtko. Ühtlasi sai politsei meeste valdusest kätte ligi viis kilogrammi kanepit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles