Alternatiivportaal sai EASilt 5000 eurot toetust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment alternatiivportaali Telegram avalehest.
Fragment alternatiivportaali Telegram avalehest. Foto: telegram.ee

Ettevõtluse arendamise sihtasutus eraldas starditoetusena 5000 eurot osaühingule ja portaalile Telegram, mille eesmärk on «pakkuda eestlastele infot, mida peavoolumeediast ei leia».

ERR Uudised küsis EASilt, millist eesmärki kannab rahaeraldus niinimetatud alternatiivsele portaalile, kus räägitakse muuhulgas tõendamata nähtustest nagu reptiiltulnukad.

EASist öeldi, et kui ettevõtte ja taotluses esitatud projekti tegevus ei lähe vastuollu seaduse ega heade tavadega, pole neil võrdse kohtlemise printsiibist lähtudes alust anda subjektiivseid hinnanguid.

EAS selgitas lisaks, et 5000 euro eraldamisel Telegrami internetiraadio ja -TV tarbeks ei olnud eesmärgiks hinnata, milline on vahendatavate uudiste päritolu või usaldusväärsus.

«Kui sellistele uudistele on turgu ja ettevõte täidab oma toetuse saamisel võetavad eesmärgid, on meede oma eesmärgi täitnud,» selgitas EASi pressiesindaja Jürg Samel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles