India kohus võttis eestlastest laevakaitsjad vahi alla

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid. Foto: AdvanForti koduleht

India kohus võttis täna vahi alla Tuticorinis nädala eest kinnipeetud laeva meeskonnaliikmed, nende seas on ka 14 Eesti kodanikku.

Kohus võttis meeskonnaliikmed vahi alla Eesti aja järgi täna varahommikul, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind Postimehele.

«Eesti saatkond Indias on esitanud Tamil Nadu politseile süüdistuse kohta arupärimise ja ootab sellele lähiajal vastust. Samuti kohtub Eesti saatkonna konsul New Delhis täna India välisministeeriumi ametnikega, et saada nende selgitused olukorrale. Samuti on konsul valmis koheselt, kui talle Tamil Nadu võimudelt luba antakse, sõitma kohtuma kinnipeetutega,» märkis Lind.

Alates kinnipidamise kohta info saamisest on Eesti saatkond New Delhis olnud pidevalt ühenduses India ametiasutustega, sealhulgas India rannavalvega ja infot on küsitud ka India peaministri kantseleilt. Ühenduses ollakse ka Briti ja Ukraina kolleegidega – kelle kodanikud on samuti kinnipeetud laevalt kohtusse toimetatud – et üheskoos kujunenud olukorrale lahendus leida.

Neljapäeva öösel vastu reedet võttis välisministeeriumiga ühendust üks laeval viibinud Eesti kodanikest, kes teatas, et laeva pardale on tulnud India ametivõimud.

Välisministeerium on olnud ühenduses ka kinnipeetute lähedastega.

India rannavalve pidas eelmise nädala reede öösel Tuticorinis kinni Sierra Leone lipu all sõitva piraaditõrjelaeva, mille peal oli 25 relvastatud valvurit, nende seas 14 Eesti kodanikku. Laeval on ka Suurbritannia, Ukraina ja India kodanikud. Konsulaarosakonnale on Eesti kodanike andmed teada.

India võimud algatasid eelmise nädala laupäeval eeluurimise, et kontrollida meeskonna ja pardal olevate relvade dokumentatsiooni olemasolu ja kehtivust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles