EL toetab Süüria põgenikke Liibanonis veel 70 miljoni euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored süürlased koos emaga Liibanoni pealinnas Beirutis panga ees kerjamas.
Noored süürlased koos emaga Liibanoni pealinnas Beirutis panga ees kerjamas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kavatseb anda veel 70 miljonit eurot Süüria põgenikele talvekuudeks Liibanonis, teatas täna ELi suursaadik Beirutis.


Liibanoni presidendi Michel Suleimaniga kohtumise järel kiitis ELi suursaadik riiki ligi 780 000 Süüria põgeniku vastuvõtmise eest.

«Me pingutame igati, et aidata erakorralise humanitaarabi ja infrastruktuuri ja põhiliste teenuste arendamise kaudu kaasa nii liibanonlaste kui ka põgenike esmavajaduste rahuldamisele,» sõnas Eichhorst, kes kinnitas, et Euroopa Komisjoni humanitaarabi peadirektoraat (ECHO) kavatseb eraldada veel 70 miljonit eurot, et aidata kõige vaesematel põgenikel talv üle elada.

Lisaraha peaks aitama katta 90 000 perekonna peamised vajadused novembrist kuni märtsini.


Talve lähenedes püüavad abiorganisatsioonid teha kõik, mis nende võimuses, et kaitsta põgenikke vihma ja külma eest. Paljud Süüria põgenikud elavad Liibanonis pooleliolevates ehitistes ning kättesaadavatest materjalidest ehitatud varjualustes ja telkides ning on ilmastikumuutuste eest praktiliselt kaitsmata.

Süüria konflikti tõttu on oma kodudest lahkunud ligi 2 miljonit inimest, suurim põgenike kogukond asub nelja miljoni elanikuga Liibanonis, kus ÜRO andmetel viibib neid praegu 779 000., ent tegelik hulk võib olla veel palju suurem.

Põgenike sissevool on niigi mitte kuigi hästi toimivale infrastruktuurile tõsiseks koormaks, mistõttu Suleiman ja teised poliitikud on pöördunud abi saamiseks rahvusvahelise kogukonna poole.

Süüria konflikt on võimendanud ka juba olemasolevaid pingeid Liibanoni ühiskonnas – paljud šiidid toetavad Süüria valitsusvägesid ning Sunnid ülestõusnuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles