Schwede: Peruus tabatud eestlannad kohe Eestis karistust kanda ei saa

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruus vahistatud eestlannad.
Peruus vahistatud eestlannad. Foto: Peruu politsei

Peruusse saadetud Eesti peakonsul New Yorgis Sten Schwede ütles kogutud infole tuginedes, et narkokuriteos kahtlustatuna eeluurimise all olevad eestlannad ilmselt kohe Eestis karistust kanda ei saa.

Schwede kohtus Anne-Maarja Grossi ning Anneli Kolgiga ja neile Peruu riigi määratud advokaadiga, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kogutud info põhjal arvab konsul, et kohe Eestis neiud karistust kanda ei saa ning ta usub ka ise, et noori naisi kasutati ära.

«Kaitse sisu on ka see, et tegelikult lihtsameelsed tüdrukud Eestist lihtsalt tõmmati õnge,» sõnas Schwede ja lisas, et tal on hea meel, et kaitsja usub siiralt seda seisukohta ka ja töötab väga tugevalt selle nimel, et seda kohtus kuulda võetakse.

Kolk ja Gross tabati Peruus Cusco lennujaamas 4. oktoobril, kui nad üritasid lennukisse minna, käsipagasis ligi kuus kilo kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles