Eestisse tuleb riigivisiidile Soome president Tarja Halonen

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti presidendiproua Evelin Ilves ja Soome president Tarja Halonen laulupeol.
Eesti presidendiproua Evelin Ilves ja Soome president Tarja Halonen laulupeol. Foto: Raigo Pajula

4.-5. mail tuleb Eestisse riigivisiidile Soome Vabariigi president Tarja Halonen koos abikaasa Pentti Arajärviga.

Riigivisiidi käigus kohtub Tarja Halonen Toomas Hendrik Ilvesega, kellega antakse ühine pressikonverents, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Plaanis on kohtumine ja töölõuna peaminister Andrus Ansipiga ning külaskäik riigikogusse, kus Tarja Halonen esineb kõnega ja kohtub riigikogu esimehe Ene Ergmaga.

Kohtumistel arutatakse Läänemere strateegiaga seonduvat, sealhulgas Läänemere tippkohtumise korraldamist. Samuti kõneldakse riikidevahelistest kahepoolsetest
suhetest ning Eesti-Soome koostööst majanduse, hariduse, siseturu ja energeetika valdkonnas. Arutatakse ka arenguid Euroopa Liidus pärast Lissaboni lepingu
jõustumist.

Tarja Halonen külastab riigivisiidi käigus ka Eesti Lastekirjanduse Keskust ja avab Viinistu kunstimuuseumis Soome kunstnike näituse.

Tarja Halonen oli viimati riigivisiidil Eestis 2000. aastal president Lennart Meri kutsel. 2003. aastal külastas Tarja Halonen Eestit ametliku visiidi raames president
Arnold Rüütli kutsel.

Soome presidenti saadab visiidil haridusminister Henna Virkkunen, kes kohtub oma Eesti kolleegi Tõnis Lukasega ja  külastab Tallinna ühisgümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles