Konservatiivid: Kross peaks end valimistelt taandama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) leiab, et eile Interpoli poolt tagaotsitavaks kuulutatud Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross (IRL) peaks end valimistelt taandama.

«Peame absurdseks olukorda, kus Eesti pealinna juhiks pürgib inimene, kes ei saa Eestist sammugi välja astuda, kuna teda ähvardab nüüd juba mitte ainult Venemaal, vaid kogu maailmas vahistamine. Ühtlasi ootame IRLilt selget ja kiiret hinnangut Krossi sobivuse kohta esindama neid poliitikas,» teatas EKRE.

Erakond teatas ka, et ei võta enam tõsiselt Krossi väidet, et tegu on Venemaa organiseeritud poliitilise tagakiusamisega. «See tähendaks otseselt, et Interpol ei ole mitte sõltumatu ja usaldusväärne rahvusvaheline õiguskaitseorganisatsioonm vaid Venemaa ripats,» põhjendas EKRE.

«Me ei saa nõustuda Krossi enda hinnanguga, et «minu olukord on püsinud muutumatuna ja endiselt tore» – olukord on drastiliselt muutunud,» ütles EKRE esimees Mart Helme. «Kross võis hoobelda oma tagaotsitavuse faktiga seni, kuni ta oli tagaotsitav vaid Venemaal. Nüüd on ta tagaotsitav rahvusvaheliselt ja ei saa sisuliselt Eestist jalgagi välja tõsta ilma arreteerimisohuta.»

«Ta on täiesti üheselt kuulutatud rahvusvaheliselt kahtlustatavaks kurjategijaks. Peaks olema elementaarne poliitiline kultuur, et ta lõpetab kampaania ja asub tegelema enda kaitsmisega. Ei Kross ise ega tema pöidlahoidjad Eesti meedias saa enam teeselda, et probleemi pole või loota, et see laheneb kuidagi iseenesest,» rääkis Helme.

Interpol lisas reedel Eerik-Niiles Krossi tagaotsitavate nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles