Ken-Marti Vaher: Kross on linnapeakandidaadina ebamugav Moskva võimule

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher IRLi pressikonverentsil.
Ken-Marti Vaher IRLi pressikonverentsil. Foto: Kuvatõmmis / Rivo Veski

Tänasel IRLi pressikonverentsil ütles siseminister Ken-Marti Vaher, et Vene võimude jaoks on ebamugav näha Tallinna linnapeaks pürgimas Eerik Niiles-Krossi.

Siseministri sõnul on «suure kõlaga sõna Interpol» taga rahvusvaheline koostöökeskkond, mitte ülemaailmselt tegutsev politsei, nagu seda ekslikult nähakse.

«Interpol on rahvusvaheline andmevahetuse koostöökeskkond, kus vahendatakse selle liikmesriikide taotlusi. Vene Föderatsiooni taotlus, mis on selgelt poliitiliselt fabritseeritud kriminaalmenetlus ja taotlus, mis on kaks aastat vana ja on ammu püsti,» kommenteeris Vaher.

Siseminister näeb tagaotsimistaotluse taga Vene Föderatsiooni püüdu jätkata poliitilist nõiajahti kõiksugu vahendeid kasutades. «Seda kinnitab tõik, et praegune toimub 48 tundi enne suveräänse Euroopa Liidu liikmesriigi kohalikke valimisi.»

Eerik Niiles-Krossi suhtes on Vene Föderatsioon oma tagaotsimistaotluse esitanud juba mitu aastat ja vahistamisoht mõnes Interpoli liikmesriigis on seega olnud üleval kogu aeg, märkis Vaher. «Tõenäoliselt Vene Föderatsiooni satelliidid kindlasti võivad kaaluda seda. Selle ohu suhtes ei ole mitte midagi muutunud. Ainuke, mis on muutunud, on see, et Eerik Niiles-Kross on kindlasti ebamugav Moskva võimule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles