Urmas Reinsalu: vene karu tegi karuteene Savisaarele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu IRLi pressikonverentsil.
Urmas Reinsalu IRLi pressikonverentsil. Foto: Kuvatõmmis / Rivo Veski

Eesti kaitseminister ja IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles tänasel IRLi pressikonverentsil, et Eerik Niiles-Krossi tagaotsimistaotluse ilmumine Interpoli lehele on «vene karu karuteene Savisaarele».

Reinsalu hinnangul mõjutab käik selgelt ka valimistulemusi. «Arvan, et Eerik saab rohkem hääli, sellepärast, et vene karu tegi karuteene Savisaarele. Ta keeras vindi üle 24 tundi enne valimisi sellise sammuga. Ega vene tänaste võimude Krossi viha ei ole mingi saladus. Varem on nad tahtnud Krossile kätte maksta selle eest, et ta on Gruusia iseseivust kaitsnud ja toetanud, mille eest ta sai president Šaakašvililt kuu aega tagasi Gruusia ordeni. Nüüd on asjas üldse uus element ja see on valimistulemused Tallinnas,» selgitas Reinsalu.

Kaitseministri hinnangul ei ole saladus, et Ühtse Venemaa (Venemaa võimupartei - toim) ja Keskerakonna vahel on koostööleping. «See koostöö on olnud väga viljakas ja väga erinevates vormides Vene Föderatsiooni ja Keskerakonna vahel juba pikka aega. Eks tagaotsimistaotlus on selle stsenaariumi uus käik. Selles mängus ei ole juriidilises mõttes mitte midagi uut. See on sama vana poliitiliselt fabritseeritud süüdistus. Eesti õiguskaitseasutused on seda selgelt uurinud ja andnud oma selge ja ühemõttelise hinnangu. Küsimus ja põhimõtteline valik on tegelikult nüüd Eesti inimeste ees - kas Vene luureteenistused otsustavad valimiste tulemused Eestis või teevad seda Eesti inimesed valimiskastide juures homme,» ütles Reinsalu.

«Minu selge seisukoht on see, et selles mängus on Vene Föderatsioon huvitatud sellest, et mõjutada valimistulemusi Eestis. Mõjutustegevus on laiem plaan ja antud tegevus on üks element sellest,» lisas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles