Kallo: Interpoli üle irvitamine muudab Eesti naerualuseks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo
Kalev Kallo Foto: Postimees.ee

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni liige Kalev Kallo (KE) rõhutab, et sise- ja kaitseministri rünnak Interpoli vastu muudab Eesti naerualuseks kogu maailmas.

«Mul on väga hästi meeles, kuidas Interpoli konverentsi Eestis toimumise ajal kiitis Vaher seda organisatsiooni taevani, kuid nüüd nimetab seda «suure kõlaga sõnaks»,» rääkis Kallo, «Siseministri seesugune irvitamine rahvusvahelise organisatsiooni üle muudab Eesti selgelt maailma naerualuseks,» lisas ta.

Kallo rõhutas, et Interpoli ei saa pidada kuidagi manipuleeritavaks ega Venemaa mõju all olevaks. «IRLi poliitikud võivad rääkida, mis tahavad, aga Eesti keskkriminaalpolitsei kinnitusel ja Interpoli komisjoni hinnangul on Kross põhjendatult tagaotsitav. IRL peaks justkui viimset võitlust, et on valmis jalge alla talluma rahvusvahelised suhted ja Eesti maine kogu maailmas,» lisas Kalev Kallo.

Interpol eiras kaua aega Venemaa võimude taotlust lisada Kross rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja, viidates taotluse poliitilistele motiividele, kuid muutis reede õhtul ootamatult oma seisukohta. Krossi tagaotsimise põhjuseks nimetatakse piraatluse organiseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles