Kloun lasi maha Mehhiko narkobossi

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko narkobossi mõrvar oli riietunud klouniks.
Mehhiko narkobossi mõrvar oli riietunud klouniks. Foto: SCANPIX

Klouniks riietunud relvastatud isik lasi maha Mehhiko kunagise kurikuulsa narkobossi 63-aastase Francisco Rafael Arellano Felixi.

Prokuratuuri esindaja kinnitusel leidis veretöö aset reedel lastepeol Los Cabose suvituskohas California poolsaarel, vahendas Reuters.

Kohaliku meedia väitel oli mõrvaril ka kaks kaaslast, kuid prokuratuur seda praegu kinnitada ei saa.

Uudisteagentuur AP vahendab Baja California Suri osariigi prokuratuuri ühte ametnikku, kelle sõnul kandis mõrvar lisaks klouni riietele parukat ja punast nina.

Francisco Rafael Arellano Felix ja tema neli venda kontrollisid 1990ndatel Mehhiko ja California vahelist narkokaubandust jõhkra Tijuana kartelli kaudu. Äriga olid seotud ka nende õed.

Väidetavalt olid vennad Steven Soderberghi filmi «Traffic» peategelaste prototüüpideks. Kolm venda (Francisco Javier, Benjamin ja Eduardo) istuvad USAs trellide taga. Üks vendadest, Ramon sai aga 2002. aastal tulevahetuses politseiga surma.

Francisco Rafael Arellano Felix oli vendadest vanim. Ta kandis USAs ligi 15-aastast vanglakaristust, kuid oli pääsenud vabaks 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles