Loksa võib Harjumaa Omavalitsuste Liidust lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Loksa linnavalitsuse kodulehekülg

Loksa linnavolikogu on oma järgmise istungi päevakorda lülitanud Harjumaa Omavalitsuste Liidust (HOL) lahkumise küsimuse. 

Volikogu esimehe Rein Heina teatel on otsuse taustal Loksa kultuurikeskuse renoveerimine ja selle juurdeehitus.

Ta meenutas, et HOLi volikogu otsusega 20. veebruarist kooskõlastati märkusteta Harjumaa KOIT-kava eelisnimekiri, kus 2005. aastal alustatud objektina oli nimekirjas kolmanda objektina Loksa Kultuurikeskuse renoveerimine ja juurdeehitus.

Heina lisas, et valitsus kinnitas 7. augusti korraldusega Harjumaa KOIT-kava nimekirja, lülitades Loksa kultuurikeskuse HOLi poolt kooskõlastatud nimekirjast teadmata põhjustel välja.

Heina sõnul on arutelu volikogus vajalik, sest on arusaamatu kuulumine HOLi, ku keegi ai arvesta isegi selle üksmeelsete otsustega.

«See pole esimene kord, kui poliitilise ärategemise hoos on Loksa linn KOIT-kava nimekirjast välja arvatud,» lisas ta.

«Neli aastat tagasi, kui objektid olid välja öeldud isegi riigieelarve kinnitamisel, leidis valitsus hiljem samuti, et raha oleks hoopis enam vaja Viimsi sadamale aga mitte Loksa keskkooli sööklale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles