Gruusia Unistuse kandidaat ei kavatse valimiste teises voorus osaleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia Unistuse presidendikandidaat Giorgi Margvelašvili.
Gruusia Unistuse presidendikandidaat Giorgi Margvelašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia võimubloki Gruusia Unistus presidendikandidaat Giorgi Margvelašvili kordas Gruusia rahvusringhäälingule antud intervjuus oma lubadust võimalikus teises valimisvoorus mitte osaleda, kinnitades jätkuvalt, et kavatseb valimised võita juba esimeses voorus.

Usutluses nimetas Margvelašvili teist vooru «illusiooniks», kuna seesugune stsenaarium tähendaks, et valijad «igatsevad taga» lahkuva presidendi Mihheil Saakašvili Ühtse Rahvusliku Liikumise (UNM) võimuperioodi, vahendas civil.ge.

«Öelda, et Gruusia valijad neid aegu taga igatsevad samal ajal, kui politsei koputab neile uksele ja käsib neil valimistele mitte minna, et inimesed igatsevad taga diktatuuriperioodi ja et ettevõtted igatsevad taga neid aegu, kui nad olid valitsuse kontrolli all [...] on juba iseenesest absurdne. Niisiis ütlen ma teile nüüd, et teist vooru ei tule,» ütles kandidaat reedel Gruusia televisioonile.

«Aga kui te ikkagi küsite, et mis saab juhul, kui tuleb teine voor, ja palute seda teoreetiliselt ette kujutada - me ei ela teoreetilises või virtuaalses maailmas, see on päris maailm ja selle päris maailma valijad ütlesid [2012. aasta valimistel] välja oma otsuse selle jõleduse kohta, mis Gruusias üheksa [UNM-i valitsus]aasta jooksul toimus ning ütlevad selle uuesti välja ka tulevatel [presidendi]valimistel,» sõnas Margvelašvili.

«Kuid kui keegi ikkagi soovib esitada selle teoreetilise küsimuse [teise vooru kohta], siis ma vastan, et ma olen sedavõrd kindel, et otsus selle mineviku suhtes on juba paigas, et juhul, kui teine valimisvoor toimub, siis mina sellest osa ei võta,» lisas ta. «Seda ütles Bidzina Ivanišvili ja ka mina kordan seda.»

Gruusia presidendivalimised leiavad aset 27. oktoobril.

Presidendivalimistel riigipeaks pürgijatest tuntumad on Margvelašvili, erakonda Demokraatlik Liikumine esindav endine parlamendi spiiker Nino Burdžanadze ja UNM-i kandidaat Davit Bakradze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles