Loksa linnas on iga viies tööealine inimene töötu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevade jooksul pooltuhat inimest koondanud Loksa laevaremonditehas annab neil päevil kätte lõpparved viimastele töötajatele.
Kevade jooksul pooltuhat inimest koondanud Loksa laevaremonditehas annab neil päevil kätte lõpparved viimastele töötajatele. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljutised suurkoondamised Loksa laevaremonditehases tähendavad, et Loksa linnas on iga viies tööealine inimene töötu.

Kevade jooksul pooltuhat inimest koondanud Loksa laevaremonditehas annab neil päevil kätte lõpparved viimastele töötajatele. Ehkki maist teise nime all tööle hakkav tehas võtab osa inimesi ka uute lepingutega tagasi, on olukord väikses linnas keeruline, näitas tänane töötukassa töövahenduspäev Loksa kultuurimajas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalne kaamera».

Loksa linnavolikogu esimees Rein Heina rääkis, et registreeritud töötuid oli Loksal 31. märtsi seisuga 329, aga aprillikuu jooksul ilmselt ületab see number 400 piiri, mis tähendab, et mõne päeva pärast on Loksal 20 protsenti  tööjõulisest elanikkonnast tööta.

Sadakond tööotsijat said teabepäeval ka teavet võimalustest välismaal töötamiseks või ettevõtlusega alustamiseks.

Kuid enamiku Loksa töötute jaoks on probleemi raskuskese mujal - keeleoskuse ja kodakondsuse puudumine ning hall pass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles