Koolibussist deporteeritud tüdruku pere langes Kosovos rünnaku ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dibranide pere laupäeval Mitrovicas jalutamas, Leonarda Dibrani on paremalt teine.
Dibranide pere laupäeval Mitrovicas jalutamas, Leonarda Dibrani on paremalt teine. Foto: EPA

Prantsusmaalt suure kära saatel Kosovosse deporteeritud Dibranide mustlaspere on nüüd sattunud sekeldustesse ka Mitrovicas. Nimelt rünnati 15-aastase Leonarda Dibrani perekonda eile selle linna tänaval.
 


Kohalike võimude teatel oli rünnaku põhjuseks tõenäoliselt eravaidlus. Löödi Dibrani ema, kes viidi kergete kehavigastustega haiglasse. Seoses rünnakuga on vahistatud neli inimest ja juhtunut uuritakse.

Neli aastat Prantsusmaal elanud Dibranid deporteeriti sealt pärast seda, kui võimud leidsid, et nende varjupaigataotlus on põhjendamatu.

Möödunud nädala lõpus pakkus Prantsuse president François Hollande välja, et otse koolibussist minema toimetatud 15-aastane Leonarda võib õpingute jätkamiseks naasta, aga perekonnata. Tüdruk lükkas pakkumise tagasi.

Leonarda Dibrani isa rääkis uudisteagentuurile AFP, et tema lapsed kardavad Mitrovicas välja minna ning pere üritab jätkuvalt leida viise Prantsusmaale naasmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles