Stockholmis esitleti kroonprintsessi laulatuskirikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria ja ta kihlatu Daniel  Westling
Rootsi kroonprintsess Victoria ja ta kihlatu Daniel Westling Foto: SCANPIX

Eile esitleti Rootsi pealinnas Stockholmis ajakirjanikele kirikut, kus selle aasta juunis toimub kroonprintsess Victoria ja ta kihlatu Daniel Westlingi laulatus.

Laulatus toimub 19. juunil Stockholmi vanalinnas (Gamla Stan) asuvas Püha Nikolause kirikus ehk Storkyrkanis, mis on kuningalossile üsna lähedal, kirjutab mtv3.fi.

Selle aasta alguses tehti seal kerge remont.

«Kiriku remont ei toimunud siiski laulatust silmas pidades, vaid need kaks lihtsalt sattusid ühte ajavahemikku. Laulatus lihtsalt kiirendas niikuinii ette nähtud remondi tegemist,» selgitas kiriku esindaja.

Rootsis levib kuninglike pulmade vaimustus ning sellega seotud suveniirid on väga populaarsed. Nende valmistamiseks valiti välja 17 Rootsi firmat, mis läbisid väga karmi konkursisõela.

Victoria ja Danieli pulmade meenete müügist saadav raha annetatakse puudust kannatavate laste heaks.

Rootsi kroonprintsess Victoria (Victoria Ingrid Alice Désirée),  Västergötlandi hertsoginna on sündinud 14. juulil 1977.  

Rootsi kroonprintsess kuulub Bernadotte'i dünastiasse. Kui ta tõuseb troonile, saab tema tiitliks Victoria I, Rootsi kuninganna.

Oma isa kaudu, kes on Briti kuninganna Victoria järeltulija, on kroonprintsess Victoria Briti troonijärjekorras 186. kohal.

24. veebruaril 2009 teatas õukond, et kroonprintsess Victoria on kihlunud Daniel Westlingiga ning pulmad peetakse 2010. aastal.

Kuningas Karl XVI Gustav küsis selleks vastavalt Rootsi põhiseadusele peaminister Fredrik Reinfeldti luba.

23. märtsil 2009 teatas õukond, et kroonprintsess Victoria ja Daniel Westlingi pulmad peetakse 19. juunil 2010 Stockholmi peakirikus.

Samal kuupäeval on Rootsis toimunud mitu kuninglikku pulma, nende hulgas Victoria vanemate pulmad 1976. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles