Norra otsib Süüria võitlejate juurde suundunud tüdrukuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norra võimud otsivad rahvusvaheliselt taga kaht somaali päritolu tüdrukut, keda kahtlustatakse Süüriasse reisimises eesmärgiga aidata seal valitsusvastaseid.


Politsei teatas, et tüdrukute, kel vanust 16 ja 19 aastat, kadumisest teatati reedel ja neid on nähtud Süüria piiri lähedal.

«Perekond, kes teatas tüdrukute kadumisest, on sügavalt mures nende reisi eesmärgi pärast ning kardab, et nad võisid minna Süüriasse,» märkis politsei avaldus. «Politsei alustas tüdrukute rahvusvahelist tagaotsimist läbi Interpoli.»

Tüdrukud saatsid oma perekonnale, kes elab Norras 2000. aastast, e-kirja, milles selgitasid oma lahkumise põhjuseid. «Moslemeid rünnatakse praegu kõigil rinnetel ja midagi tuleb ette võtta. Me tahame moslemeid aidata ja ainus viis selleks on olla koos nendega nende kannatustes ja nende rõõmudes,» tsiteeris kirja Norra tabloidleht Vedens Gang.

«Kodus olemisest ja raha saatmisest ei piisa. Seda silmas pidades otsustasime minna Süürias, et igal võimalikul moel aidata,» jätkus kiri tüdrukuilt, kelle isikuid pole avalikustatud.

Vedens Gangi andmeil tüdrukute pere väga religioosne pole, küll aga oli vanem tüdruk ise viimasel ajal radikaliseerunud ja hakanud kandma niqabi.

Norra luureteenistuste hinnangul on nende riigist Süüriasse võitlema suundunud 30-40 inimest. «Norra meedia on juba kirjutanud ka sinna läinud naistest, kuid 16-aastane on erijuhtum,» selgitas Norra julgeolekupolitsei pressiesindaja Trond Hugubakken.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles