Poola opositsioonipartei tahab eraldiseisvat iseseisvuspäeva marssi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poola Õiguse ja Õigluse partei kutsub oma poolehoidjaid marssima iseseisvuspäeval 11. novembril mitte pealinnas Varssavis, vaid hoopiski Krakowis.


See erakond ja ajaleht Gazeta Polska teatasid, et nemad marsivad tänavu Krakowis.

Viimastel aastatel on rahvuslaste Varssavis korraldatud marssidega korduvalt kaasas käinud vägivald ning kokkupõrked anarhistide, vasakpoolsete ja politseiga.

«Ma usun, et me ei peaks selles totaalse provokatsiooni stsenaariumis osalema ja peaksime 11. novembrit selle asemel väärikusega tähistama,» kirjutas Gazeta Polska toimetaja Tomasz Sakiewicz. «11. novembril läheme me Krakowisse, et austada Poola iseseisvuse rajajat Jozef Pilsudskit.»

Varssavi ürituse korraldajad on sellise eraldi ürituse tekitamist aga kritiseerinud. «Milleks sellised lõhed?» küsis Lukasz Walczak, Poola Noorte Katoliiklaste organisatsiooni kõneisik. «Keda see teenib? Kas te tõesti olete nii kadedad ühendatud Poola patriootide edu peale?»

10. novembril kavaseb Õiguse ja Õigluse partei siiski Varssavis marsi korraldada, sellega tahavad nad mälestada 2010. aasta Smolenski lennukatastroofi ohvreid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles