Eesti lubas rahaliselt toetada Süüria keemiarelvade hävitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni töötajad Süürias
Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni töötajad Süürias Foto: SCANPIX

Eesti lubas rahaliselt toetada Süüria keemiarelvade hävitamisprotsessi, varem on Eesti rahaliselt abistanud Süüria põgenikke.

Eesti toetab Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni tegevust Süürias 50 000 euroga, kinnitas välisminister Urmas Paet esmaspäeval Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Luksemburgis.

Tema sõnul on Süüria puhul endiselt põhiküsimus lahenduse otsimine Süüria kodusõja lõpetamiseks, kuna põgenike ja hukkunute arv kasvab pidevalt ning lähenev talv teeb põgenike olukorra veelgi raskemaks, teatas välisministeeriumi pressiesindaja. Paet lisas, et Süüria põgenikevood kasvatavad ka migratsioonisurvet Euroopale.

«Süüria süvenev radikaliseerumine ning humanitaarolukorra jätkuv halvenemine mõjutab ka Süüria naaberriikide stabiilsust,» sõnas Paet.

Kasvava pagulasproblemaatika lahendamiseks eraldas Eesti omalt poolt septembris ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti kaudu Süüria põgenike abistamiseks Türgis ja Iraagis 250 000 eurot.

ELi välisasjade nõukogu arutas esmaspäeval ka olukorda Egiptuses, kus on endiselt kõige olulisemaks ülesandeks hoida ära edasine vägivald, püüdes kaasata poliitilisse protsessi kõik  jõud. Välisminister Urmas Paeti hinnangul on oluline, et vahevalitsus tagaks kõigi Egiptuse elanike õiguste ja vabaduste kaitsmise, sealhulgas õiglase kohtupidamise.

«Egiptuse ühiskonna edasise lõhestumise vältimiseks tuleks igati toetada võimalikult laiapõhjalise poliitilise dialoogi alustamist,» sõnas välisminister Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles