Kaitseväe arstid alustasid teenistust Afganistanis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Camp Bastion
Camp Bastion Foto: Välisministeerium

Sel nädalal alustasid Helmandi provintsis asuvas Camp Bastioni välihaiglas teenistust kaks Eesti kaitseväe arsti. 

Kaitseväe ühendatud õppeastutuste sõja- ja katastroofimeditsiini keskuses teenivate erakorralise meditsiini arsti kolonelleitnant Helena Rooni ja anestesioloog major Veronika Reinhardi teenistus välihaiglas Ühendkuningriigi meditsiiniüksuse koosseisus kestab kaks kuud.

«Helmandis teenimine annab arstile ainulaadse kogemuse, mida rahuaegses Eestis ei saa,» ütles major Reinhard. «Lahingkannatanu süsteemne käsitlus ning traumapatsientide rohkus on see, mis arste siia teenima kutsub.»

Enne operatsioonile suundumist läbisid kaitseväe arstid väljaõppe Ühendkuningriigis. Väljaõpe kulmineerus mitmepäevase harjutusega, kus arstid tegutsesid Camp Bastioni välihaiglale võimalikult lähedastes tingimustes. Muuhulgas mängisid lahingkannatanuid  Afganistanis teeninud ja  vigastada saanud Ühendkuningriigi kaitseväelased.

Camp Bastioni haiglasse tuuakse ravile Helmandi provintsi lahingutes haavata saanud rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kaitseväelasi, Afganistani julgeolekujõudude sõdureid ja politseinikke ning kohalikke elanikke. Camp Bastioni laiendatud välihaigla on võimeline ravima raskelt haavata saanuid, sealhulgas käsitulirelvade laskehaavu ning miinide- ja isevalmistatud lõhkeseadeldiste plahvatuse tagajärjel tekkinud vigastusi. 

Kaitseväe arstid on Camp Bastioni välihaiglas teeninud ka varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles