Happerünnaku korraldamises süüdistatav Suure Teatri balletitäht astub kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Dmitritšenko.
Pavel Dmitritšenko. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri solist Pavel Dmitritšenko astub jaanuaris toimunud happerünnaku korraldamise tõttu kohtu ette.

Dmitritšenkot süüdistatakse happerünnaku korraldamises balleti kunstilisele juhile Sergei Filinile. Mehe nägemine sai rängalt kannatada, kui talle selle aasta jaanuaris Moskvas koduukse ees väävelhapet näkku visati, kirjutab BBC. Mehele on nüüdseks nägemisvõime parandamiseks tehtud üle 20 silmaoperatsiooni.

Dmitritšenko eitab Filini ründamist, kuid kui ta süüdi mõistetakse, ootab teda ees kuni 12-aastane vanglakaristus. Dmitritšenko tunnistas küll algselt rünnaku planeerimise üles, kuid teatas hiljem, et arutas Filinit ründamist, kuid mitte happega.

Eilse eelistungi käigus väitis Dmitritšenko advokaat Sergei Kadõrov, et mees ei pea end vastutavaks Filini tervise tõsises kahjustamises. «Loodetavasti suudab kohus end avalikust arvamusest distantseerida ja langeda hästi põhjendatud ning õiglase otsuse,» sõnas Kadõrov.

Kohut peetakse ka happe näkkuviskamises süüdistatava Juri Zarutski ja väidetavalt põgenemiseks kasutatava auto roolis olnud Andrei Lipatovi üle.

Filinile visati hapet näkku 17. jaanuari õhtul Moskva kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles