Facebook lubab taas pea maharaiumisvideoid näidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Facebook teatas selle aasta mais, et keelab selleks ajaks vägivalda kujutavad videod, kuniks valmib nende mõju hindav analüüs. Nimelt olid neile laekunud kaebused, et sääraste jäädvustuste vaatamine võib kaasa tuua pikaajalise psühholoogilise kahjustuse.

BBC tehnoloogiaajakirjanik Leo Kelion kirjutas eile, et nüüd saab Facebook’is taas postitada ja jagada videoid, mis kujutavad näiteks pea maharaiumist.

Facebook kinnitas ka ise, et nende arvamuse kohaselt peavad kasutajad saama selliseid videoid vabalt vaadata ja hukka mõista. Küll kaalub kompanii hoiatuste lisamist vägivallavideote juurde.

Üks suitsiidiennetusega tegev heategevusorganisatsioon mõistis Facebook’i otsuse hukka. Püsiva jälje jätmiseks piisab vaid paarist sekundist mõne sellise video vaatamisest, eriti mõjualtid on noored inimesed, teatas Põhja-Iirimaal programmi Yellow Ribbon töös hoidev endine psühholoog Arthur Cassidy. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles